# Zarządzanie rolami użytkowników - Finiscode Feature

> Przypisanie roli zmienia profil dostępu użytkownika za pomocą jednego wyboru. Zmiana wchodzi w życie przy następnym żądaniu, bez konieczności ponownego logowania.

Przypisanie roli zmienia profil dostępu użytkownika za pomocą jednego wyboru. Zmiana wchodzi w życie przy następnym żądaniu, bez konieczności ponownego logowania.